Experimentjes met was

2016, Was
Afgelopen week heb ik wat zitten experimenteren met een oude strijkbout en waskrijt, waar ik vervolgens figuurtjes uitgekrast heb.
Het resultaat is nog een beetje grof en waarschijnlijk ga ik de volgende keer groter werken, maar het is wel een opstapje voor nieuw werk. Naast het andere project wil ook meer blijven onderzoeken en andere dingen proberen.
Wordt vervolgd!

2 gedachtes over “Experimentjes met was

  1. Hoi Anne, wat een gave illustraties! Heb je dit gemaakt met waskrijt in stift vorm wat je onder andere kunt kopen bij de Zeeman en Action? Het lijkt mij wel leuk om een keer te proberen. Of wordt je strijkijzer giga smerig? Ik heb zelf geen kunstacademie gedaan, en dat wordt ook nooit wat, maar ik vind het wel leuk om creatief bezig te zijn. Verf je ook met paletmessen?

    Like

    1. Hoi Luna, bedankt voor je reactie! Ja, ik heb inderdaad onder andere ‘gewoon’ waskrijt gebruikt, maar je moet oppassen dat je strijkijzer niet te heet staat, anders verbrandt het. Echte gekleurde bijenwas (ik heb een setje bij Dille & Kamille gekocht), in krijt- of blokvorm, is wat meer hittebestendig naar mijn mening. Gewone wasco kan dus wel, maar zet je strijkijzer niet te hoog. Je moet wel een strijkijzer gebruiken zonder gaatjes (voor stoom) erin, anders gaat de was daarin zitten. Ik heb een heel oud model van m’n oma gekregen. Tussen de verschillende kleuren door moet je ‘m wel afvegen met bijv. keukenpapier (oppassen dat je je handen niet brandt). Hopelijk durf je het nog aan! Het is echt heel erg leuk om te doen! Ik verf zelf nooit met paletmessen, dat is mij wat te grof en ‘blokkerig’ voor mijn doen. Nogmaals bedankt voor je reactie en heel veel succes met je eigen creatieve bezigheden! Groetjes, Anne

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s